FALSAFAH PENDIDIKAN KEBANGSAAN

PENDIDIKAN DI MALAYSIA ADALAH SATU USAHA BERTERUSAN KE ARAH MEMPERKEMBANGKAN LAGI POTENSI INDIVIDU SECARA MENYELURUH DAN BERSEPADU UNTUK MEWUJUDKAN INSAN YANG SEIMBANG DAN HARMONI DARI SEGI INTELEK, ROHANI, EMOSI, DAN JASMANI BERDASARKAN KEPERCAYAAN DAN KEPATUHAN KEPADA TUHAN
MISI SEKOLAH

MELAHIRKAN MODAL INSAN CEMERLANG MELALUI PENDIDIKAN BERKUALITI BERLANDASKAN FALSAFAH PENDIDIKAN NEGARA

08 Mac 2011

PENYERAHAN BENDERA KONTIJEN OLAHRAGA MSSM SMKKM

Satu majlis ringkas penyerahan bendera kontijen kepada ketua pasukan telah dijalankan malam tadi. Majlis yang telah diadakan di Dewan Makan SMK Kota Marudu sebagai simbolik kepada bermulanya perjuangan kontijen olahraga SMK Kota Marudu di peringkat Daerah. Dalam ucapan ringkasnya, puan pengetua berharap agar pasukan olahraga mempamerkan semangat juang yang tinggi seterusnya mengekalkan kejuaraan. Beliau percaya dengan kesungguhan para jurulatih melatih atlit dan dedikasi atlit, pasti akan memberikan hasil yang tinggi.

Puan pengetua juga berpesan agar para atlit sentiasa menjaga disiplin semasa berada di arena nanti. Disiplin yang baik akan menjadikan kita seseorang yang berkualiti katanya lagi. Puan pengetua juga mengucapkan berbanyak terima kasih pada para penyumbang yang sudi membantu dalam persiapan dan persediaan atlit SMK Kota Marudu.

Dalam waktu yang sama juga, penyerahan baju T kontijen juga telah dilakukan. Berbekal motto 'leap for gold, SMK Kota Marudu stays bold' atlit olahraga SMKKM pasti akan memberi saingan yang sengit.

0 ulasan:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP